top of page
Search

Jouw eetstoornis brengt jou niets: het wil je alleen maar de dood in jagen

Je moet je realiseren dat je eetstoornis je helemaal niet dient. Niet eens een beetje. Wees eerlijk: wat voor goeds doet het met je? Heel simpel: het wil je letterlijk dood hebben. Het doel van je eetstoornis is om zo mager en ongezond mogelijk te zijn en de beste te zijn in beperking. Hoe hard het ook klinkt; het wil je dood.


Besef je je wel hoe bizar dat eigenlijk is?


Je moet je eetstoornis zien voor wat het is. Dat deel van jou is zo zelfdestructief en wreed en daarom kun je die stem nooit vertrouwen. Je eetstoornis zal je blijven lokken naar dat valse gevoel van veiligheid.


Welke gezonde niet-ontregelde persoon zou proberen zo min mogelijk calorieën binnen te krijgen om zo dun mogelijk te worden?


Daarom leer ik je altijd het verschil tussen je eetstoornis zelf en je gezonde zelf. Het is zo belangrijk voor je om dat onderscheid te maken. Ik weet het, het klinkt vreemd, omdat het een deel van JOU is.


Waarom doen sommige mensen zichzelf pijn? Waarom zijn mensen aangetrokken tot alcohol en drugs? Waarom doen mensen zelfdestructieve dingen? Waarom vallen mensen terug in dwangmatig gedrag? Het is niet omdat het in ons eigen belang is, we hebben gewoon een bepaalde genetische aanleg die ervoor zorgt dat we zo zelfdestructief zijn. Je neemt niet rationeel de beslissing om zelfdestructief te zijn.


- Vraag jezelf bij nare, gekke gedachten het volgende af: ''Is dit wat mijn eetstoornis wil of wat mijn gezonde zelf wil? Is dit goed voor mijn gezondheid of is dit juist goed voor het behoud van mijn eetstoornis?⁣''


Elke keer dat je weet dat het je eetstoornis is, MOET je het tegenovergestelde doen van wat je eetstoornis wilt. Opposite actions. Je moet jezelf echt trainen. Pik de gedachten van je eetstoornis op, ga na of dit jouw gezonde zelf is. Zo niet, dan doe je het niet. Jouw gezonde zelf is écht de baas, als je hem maar laat spreken.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page