top of page

Over Danie van Kay Eetstoornis herstelcoach

''Na meer dan 10 jaar verschillende therapieën te hebben gevolgd en klinieken te hebben bezocht voor mijn eetstoornis, ben ik uiteindelijk volledig op eigen been hersteld. Ik ben ontzettend hard aan mezelf gaan werken met de visie van Tabitha Farrar. Nu help ik anderen om ook te herstellen. Als ik het kan, kan jij het ook.''

Danie van Kay, eetstoornis herstelcoach.jpeg

Na jaren van hard werken aan mijn eetstoornis herstel, is het mij gelukt. Het klinkt voor jou misschien als een onmogelijke missie. Maar geloof mij, dat is het niet. Lees je mee met mijn verhaal? 

Ik groeide op als een redelijk gelukkig, redelijk gezond kind, die ontzettend onzeker was. Al vrij snel kreeg ik last van vreemde eetregels en restricties. Ik wilde afvallen! Ik probeerde daarom ieder dieet dat bestond. Ik ging obsessief bezig met calorieën, bewegen en portie controle. Ik woonde in de sportschool en ik was non-stop met eten bezig. Toen ik 21 was, ging ik studeren en had het écht naar mijn zin. Ik dacht dat het beter ging, maar niets was minder waar.

Zo'n 20 jaar geleden werd ik gebeten door een teek. Mijn moeder verwijderde hem en we dachten dat alles goed was. Niet dus. Toen ik ging studeren werd ik ineens ontzettend moe, ik was vergeetachtig en kreeg ontzettende spierpijn. Ik probeerde de pijn te negeren. Er was iets mis met mijn lijf, maar geen enkele arts wist wat er aan de hand was. Tot ik uiteindelijk de diagnose kreeg: ik had de ziekte van lyme. Ik kwam terecht in een rolstoel en voordat ik het wist, kwam ik weer in de armen van het monster genaamd anorexia. 

Ik verloor de controle over mijn lichaam. Het enige waar ik controle over dacht te hebben, was mijn voeding. Ik ben erg positief, maar wanneer je altijd pijn hebt en je nergens meer van geniet, voelt het alsof het leven het niet meer waard is. Na jaren, maanden, uren aan mijzelf te hebben gewerkt met cognitieve gedragstherapie, eetstoornis klinieken, ziekenhuizen en meer was ik op. Hoe kon ik hier nog van herstellen? 

Op dat moment veranderde er iets in mij. Ik zat op de bank en keek Netflix, natuurlijk met Coca Cola LIGHT. Ik kreeg zo'n ontzettende oogpijn. Ik kon niet meer. Ik raakte in contact met iemand die met mij ging werken aan deze pijn. Na 3 maanden hard werken begon ik kleine verschillen te zien. Ik leerde hierdoor dat ik de enige persoon was die ervoor kon zorgen dat ik kon herstellen. Ik moest herhalen, keihard werken, doorzetten en vooral: eten. 

Een paar jaar later was het mij gelukt om aan te komen. Ik was in staat om mijn leven volledig te veranderen. Ik doe nu dingen waarvan ik dacht dat ik ze nooit zou kunnen. En dat door de visie van Tabitha Farrar. Herstellen van een eetstoornis voelt misschien voor jou echt als onmogelijk. Maar geloof mij: het is echt mogelijk. Ik beloof het je: als ik het kan, kan jij het ook.

bottom of page