top of page
Search
  • Writer's pictureDanie van Kay

Is het een goed idee om tijdens herstel een dieet te volgen?

Dat is eenvoudig. Nee. Einde van de blog.


Grapje. Ik leg je graag uit waarom je het idee van een uitgebalanceerd dieet tijdens herstel moet loslaten.


De meeste mensen die herstellen van een eetstoornis hunkeren naar bepaald soort eten. Meestal de dingen die we onszelf hebben onthouden. Denk aan: koekjes, pindakaas, cake. Je hebt dat soort voeding zolang vermeden, dat er een soort tekort is ontstaan.


Ik herinner me dat ik maandenlang potten pindakaas at. Mijn liefde voor pindakaas of andere smeersels is nooit echt verdwenen, maar de hoeveelheid die ik tijdens mijn herstel at was ongeëvenaard. Ik moest dat tekort in herstel opvullen, omdat ik mezelf jarenlang alleen hele kleine porties toestond. Ik moest dit om gaan draaien, om de angst voor het eten af te laten nemen.


Dus het eten van een hoop pindakaas hielp me mijn verlangen naar pindakaas te normaliseren. Ik had er steeds minder zin in en dacht er niet constant meer aan.


Sommige dagen werd ik wakker met een tosti in gedachten en andere dagen wilde ik alleen slagroomtaart. En: dat nam ik dan ook.


Je moet jezelf toestaan ​​om onbeperkte hoeveelheden te eten van alles waar je naar hunkert


Ik weet dat het moeilijk is om te doen, omdat je eetstoornis gaat schreeuwen. Maar je kunt geen ''dieet'' volgen en jezelf daarmee beperken. Als jij 1 koekje neemt terwijl je er 6 wilt, dan moet je dat doen.


Als je dat niet doet en je verlangt er steeds naar, dan is dat nog steeds een beperking. Ook al voelt het misschien als een kleine beperking, het is nog steeds een beperking.


Je lichaam is uit balans wanneer je jezelf langere tijd bepaalde voedingsmiddelen hebt ontzegt. En om weer in balans te komen, moet je een langere tijd de producten eten die je jezelf hebt ontzegd. Dit doe je totdat het geen obsessie meer is.


Ik moest weken en soms maanden bepaalde voeding eten tijdens mijn herstel, om niet meer naar bepaalde voeding te verlangen. Ik sta mezelf nog steeds toe een hele bak ijs te eten als ik dat wil, maar die constante hunkering is verdwenen.


Ik moest erop vertrouwen dat als ik al het voedsel at dat ik wilde, het uiteindelijk in evenwicht zou komen. En: dat gebeurde.

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page